Menu Close
24 май, 2024

Исторически успех – „Черно море“ е вицешампион на България!

„Черно море“ постигна исторически успех – за първи път в своята история стана вицешампион и спечели сребърните медали в първенството! До сега клубът е бил два пъти на трето място – през 1953 г. (тогава под името ВМС) и през 2009 г.

Заслуга за този голям успех имат най-вече старши треньорът Илиян Илиев, неговите помощници и футболистите на „Черно море“.

Това историческо постижение обаче не би било възможно без ръководството на „Черно море“ в лицето на Марин Митев, който е и председател на контролния съвет на Сдружение „Стратегия за развитие на футбола в град Варна“.

Благодарение на Марин Митев клубът е напълно обезпечен вече две десетилетия и неслучайно печели най-големите успехи в своята история: вицешампион и сребърни медали през 2024 г., трето място и бронзови медали през 2009 г., носител на купата и на суперкупата на България през 2015 г., а преди това е финалист за националната купа още два пъти – през 2006 и 2008 г., четири пъти участва в европейските клубни турнири – през 2007, 2008, 2009 и 2015 г.!

Ръководството на Сдружение „Стратегия за развитие на футбола в град Варна“ честити спечелването на сребърните медали на ПФК „Черно море“ и на всички черноморци!

 

Снимка: Фейсбук, „Черно море“