Menu Close
17 юни, 2023

Представена бе книгата за Георги Аспарухов

На 16 юни, в конферентната зала на стадион „Спартак“ известният журналист и писател Борислав Костов, представи книгата си „Аспарухов. Гунди“, посветена на незабравимия футболист Георги Аспарухов.

Организатор на събитието бе Сдружение „Стратегия за развитие на футбола в град Варна“, с любезното съдействие на ФК „Спартак“ – Варна.

Сред присъстващите, освен председателя на Сдружението – Благой Калфов, бяха и председателят на ЗС на БФС – Варна Георги Мирчев, бившите изтъкнати варненски футболисти: Кеворк Тахмисян, Пламен Казаков, Антон Фажев и Иван Тодоров, бившите футболни рефери Радан Мирянов, който е зам.-ректор на Икономически университет – Варна и Атанас Петров, варненските футболни статистици Николай Райков и Иван Карабаджаков, и др.

В приятна атмосфера, авторът Борислав Костов, който е съвременник на Георги Аспарухов, заедно с Виолета Белчева – художник и графично оформление на творбата разказаха интересни моменти от създаването на книгата.

Борислав Костов отправи и своето послание към аудиторията: „Искам да не се забравя името на Аспарухов. Един от най-добрите ни футболисти, маестро, артист на зелената сцена и спортсмен“.

 

Снимка: spartakvarna.bg

Борислав Костов (вляво) и Благой Калфов